Voorlichting / Begeleiding

Gevraagd en ongevraagd advies.

De onderhoudswinkel is in 1991 opgericht om burgers in de wijk de Oosterpoort te helpen bij onderhoud van hun huis en bij allerlei klussen.

We verhuren gereedschap en materieel, zoals steigers, elektrische boren, schuurgereedschap, verfbranders etc, en dat is met de jaren alleen maar uitgebreid. Allemaal spullen die je niet allemaal zelf in huis kunt hebben. We verhuren dit aan inwoners van de stad, en soms daarbuiten. Ook verhuren we aan ZZP’ers en (kleine) aannemers.

We geven ongevraagd advies over dit gereedschap: waar je het voor kunt gebruiken en hoe je er mee moet omgaan. Het is meestal niet ingewikkeld, maar wel belangrijk vanwege de veiligheid. Onze klanten blijven wel steeds zelf verantwoordelijk voor wat ze doen.
Als u dat wilt, kunnen we gereedschap of steigers ook bij u thuis brengen, of de steiger samen met u opzetten.

Daarbij keuren wij steeds het gereedschap en materieel. We hebben daarvoor de benodigde certificaten.

U kunt in de winkel ook advies vragen voor een bepaalde onderhoudsklus.
Misschien doet u de klus zelf, of laat u die altijd al door een bepaalde schilder of timmerman doen.
Als u niet goed weet wie u kunt vragen, kunt u daarvoor terecht bij de Onderhoudswinkel.
We hebben een lijst met schilders, timmerlieden, stukadoors en kleine aannemers, die al eerder hebben gewerkt voor klanten van ons. En veel klanten hebben ons verteld hoe dat is bevallen.
Als u wilt, kunt u zelf contact opnemen met iemand van deze lijst, om te overleggen en eventueel een opdracht te geven. We horen daarna graag van u hoe het gelopen is, zodat we onze voorlichting kunnen blijven verbeteren.